Privacyverklaring

Deze Privacyverklaring gaat uit van Teamleader NV

Legal Image Teamleader Fiche BE

Deze Privacyverklaring gaat uit van Teamleader NV

Voor het verdere verloop van deze Privacyverklaring zullen we naar onszelf verwijzen als “Teamleader”, “wij” en “ons”.

Waarom een Privacyverklaring?

Deze Privacyverklaring is gericht naar iedereen (klant of niet) die op één of andere manier persoonsgegevens met ons deelt (hierna: “je”, “jij” en “jou”). Wij willen jou in heldere taal vertellen waarom we bepaalde informatie van jou nodig hebben en wat we met jouw persoonlijke gegevens doen. Niet alleen omdat we daar wettelijk toe verplicht zijn, maar vooral omdat we transparantie en privacy belangrijk vinden.

Uiteraard streven wij ernaar om de regels rond gegevensbescherming uit de Europese en Belgische wetgeving zo goed als mogelijk na te leven. Daarom trachten we jou steeds de mogelijkheid te bieden om deze privacyverklaring te raadplegen vóór je persoonlijke informatie met ons deelt. Zo weet je telkens precies wat je mag verwachten en kan je een weloverwogen beslissing nemen.

Om een volledig beeld te hebben van hoe we met jouw persoonlijke gegevens omspringen, lees je best ook onze Cookie Policy en onze pagina rond Beveiliging.

Wat weet Teamleader over jou en wat gebeurt er met die informatie?

Vooraleer we jou vertellen welke persoonlijke informatie we over jou verzamelen, en voor welke redenen we dit doen, willen we jou erop wijzen dat er een noemenswaardig verschil is tussen:
(i) personen die de website voor de eerste keer bezoeken, en
(ii) terugkerende bezoekers van de website.

Bezoek je de website voor de eerste keer?

Dan (her)kennen we jou waarschijnlijk (nog) niet. Zolang je via de website geen persoonlijke informatie bij ons achterlaat (bijv. via webformulieren, webchat, etc.), blijft dat ook zo. Je bepaalt dus steeds zelf wat Teamleader over jou weet.

Let op: dit betekent niet noodzakelijk dat we nog nooit persoonlijke informatie over jou hebben verzameld. Het is namelijk mogelijk dat je zelf al via een andere weg bepaalde persoonsgegevens met ons deelde (denk bijv. aan: e-mail, sociale media, post, etc.).

Heb je nooit jouw contactgegevens gedeeld met Teamleader en toch marketingcommunicatie ontvangen (bijv. per e-mail, telefoon, post, etc.)? Dat kan. Binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan, maakt Teamleader gebruik van publiek beschikbare contactgegevens (bijv. in het KBO) om potentieel geïnteresseerde bedrijven te contacteren. Je kan ons op elk ogenblik laten weten dat je niet geïnteresseerd bent. We noteren dit zo en laten je dan voorgoed met rust.

Ben je een terugkerende bezoeker van de website?

Of we jou herkennen wanneer je onze website voor de tweede, derde… keer bezoekt, hangt af van je vorige bezoeken aan de website.

Als je tijdens jouw bezoeken aan de website nooit persoonlijke informatie met ons hebt gedeeld (bijv. via webformulieren, webchat, etc.), weten we niet wie je bent. Je bepaalt dus steeds zelf wat Teamleader over jou weet.

Heb je wel al eens je persoonsgegevens achtergelaten op onze website, dan kunnen we jou – dankzij cookies – herkennen als ‘terugkerende bezoeker’ (tenzij je onze tracking cookies niet geaccepteerd hebt). Hoe lang we deze cookies bijhouden, kan je lezen in onze Cookie Policy.

Als we merken dat je vaak terugkeert (oprechte interesse toont in onze dienstverlening) en je jouw nummer in het verleden bij ons hebt achtergelaten, kunnen we jou opbellen om te kijken wat je tegenhoudt om Teamleader uit te proberen. Uiteraard tenzij je ingeschreven bent op de Bel-me-niet-meer lijst. Ook tijdens dit telefoongesprek kies je volledig zelf wat je ons wel en niet over jezelf vertelt.

Jouw privacyprofiel en privacyhandelingen

Welke informatie we over jou verzamelen en wat we met die informatie doen, hangt af van twee zaken:
(i) De relatie die je met ons hebt (jouw ‘privacyprofiel’); en
(ii) De handelingen die je zelf stelt en waarbij je bepaalde persoonlijke informatie vrijgeeft (jouw ‘privacyhandelingen’).

Om een volledig beeld te krijgen van wat Teamleader over jou weet en wat er met die informatie gebeurt, combineer je jouw privacyprofiel met de specifieke privacyhandelingen die jij heb gesteld.

Een voorbeeld kan dit verduidelijken:

Stel: je hebt gesolliciteerd bij Teamleader. Teamleader verzamelt standaard bepaalde persoonsgegevens van haar sollicitanten (bijv. CV, motivatiebrief, etc.). ‘Sollicitant’ is jouw privacyprofiel.

Het is mogelijk dat je als sollicitant op een gegeven ogenblik langskomt voor een gesprek in één van onze Teamleader-kantoren. In dat geval kan je gefilmd worden door de bewakingscamera’s in onze gebouwen. Dit gebeurt dus (logischerwijze) niet bij alle sollicitanten, maar enkel wanneer zij worden uitgenodigd voor een gesprek. Het ‘bezoeken van een Teamleader-kantoor’ is dus een specifieke, door jou gestelde privacyhandeling.

Wil je achterhalen wat Teamleader over jou weet, dan combineer je in dit geval het privacyprofiel ‘Sollicitant’ met de privacyhandeling ‘Kantoorbezoek’.

Privacy profielen

Directe klant
Ik betaal mijn facturen aan Teamleader

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je een betalend account hebt, verzamelen wij in ieder geval volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • Functie
  • Woonadres
  • Bedrijfsadres
  • Facturatieadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam
  • Informatie betreffende het gebruik dat je maakt van onze tool en onze mobiele app (bijv. heatmaps, tijdstip van in- en uitloggen, modules/functionaliteiten die je het meest en het minst gebruikt, etc.)
  • De logingegevens gekoppeld aan jouw gebruikersprofiel (geen zorgen, deze worden altijd geëncrypteerd)
  • IP-adres en daaraan gekoppelde geografische locatiegegevens (land en regio, maar geen exact adres)
  • Communicatievoorkeur
  • Alle andere persoonsgegevens vrijwillig overgedragen aan Teamleader (bv. tijdens correspondentie met Teamleader)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Als directe klant hebben we jouw persoonsgegevens in de eerste plaats nodig om jouw persoonlijk account te creëren op de tool. Verder hebben we jouw gegevens nodig zodat onze medewerkers jouw vragen gericht en spoedig kunnen beantwoorden. Uiteraard zullen we jouw gegevens ook gebruiken om jouw facturen correct op te stellen en toe te sturen, alsook om eventuele betalingsproblemen op te volgen.

We monitoren jouw gebruik van onze tool en onze app. Dit doen we in eerste instantie om onze tool te optimaliseren. In de meeste gevallen gebruiken we deze data enkel op geaggregeerde en anonieme basis in het kader van gebruiksonderzoek en statistische analyse. Af en toe kan het zijn dat we jouw gebruik op individueel niveau van dichterbij bekijken. Dit doen we enkel om jou als klant beter te kunnen ondersteunen. We kunnen bijvoorbeeld nagaan of je de tool wel voldoende gebruikt en dus of je er alles uithaalt.

Jouw account blijft onder alle omstandigheden persoonlijk en vertrouwelijk. Zolang je jouw gebruikersnaam en wachtwoord met niemand deelt, kan enkel jij in jouw Teamleader account. Wij bewaren jouw logingegevens op een veilige plaats en passen steeds encryptie (hashing) toe.

In jouw eerste maanden als Teamleader-klant sturen we jou op regelmatige basis nuttige onboarding e-mails. Zo leer je onze tool snel op de juiste manier gebruiken. Zolang je klant bent bij Teamleader ontvang je ook onze product updates. Zo ben je steeds op de hoogte van de nieuwste aanpassingen aan onze tool en app, bijvoorbeeld wanneer we een nieuwe feature lanceren. Daarnaast ontvang je als klant ook onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we de meest relevante tips, blogs en nieuwtjes op een rijtje zetten. Tot slot nodigen we je als klant ook graag uit op onze evenementen (zoals bijv. ons jaarlijkse Work Smarter event). Al deze informatieve en marketingcommunicatie ontvang je via e-mail. Je kan je e-mail voorkeuren op elk ogenblik aanpassen en je van één of meerdere van deze mailinglijsten uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Creëren Teamleader-accountKlantbeheerUitvoeren van overeenkomst
Facturatie, invordering van betalingen, etc.Klantbeheer

Uitvoeren van overeenkomst + wettelijke verplichting om facturen gedurende min. zeven jaar te bewaren

Informatieve communicatie

  • Opvolging van support vragen aan onze medewerkers
  • Onboarding e-mails

Ondersteuning van klanten

Gerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming
Marketing communication

Marketingcommunicatie

  • Product updates
  • Nieuwsbrief
  • Uitnodigingen voor events
MarketingGerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk
Klantentevredenheidsonderzoeken, -enquêtesStatistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Vrije keuze om wel of niet deel te nemen
Monitoring van het gebruik van de tool (bijv. hoe actief wordt het account gebruikt)Statistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




Indirecte klant
Ik betaal mijn facturen aan één van de partners van Teamleader.

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je een betalend account hebt, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • Functie
  • Woonadres
  • Bedrijfsadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Gebruikersnaam
  • Bedrijfsnaam
  • Informatie betreffende het gebruik dat je maakt van onze tool en onze mobiele app (bijv. heatmaps, tijdstip van in- en uitloggen, modules/functionaliteiten die je het meest en het minst gebruikt, etc.)
  • De logingegevens gekoppeld aan jouw gebruikersprofiel (geen zorgen, deze worden altijd geëncrypteerd)
  • IP-adres en daaraan gekoppelde geografische locatiegegevens (land en regio, maar geen exact adres)
  • Communicatievoorkeur
  • Alle andere persoonsgegevens vrijwillig overgedragen aan TEAMLEADER (bv. tijdens correspondentie met TEAMLEADER)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Als indirecte klant hebben we jouw persoonsgegevens in de eerste plaats nodig om jouw persoonlijk account te creëren op de tool. Je ontvangt in ieder geval ook nog een welkomstmailtje van ons. Ook monitoren we jouw gebruik van onze tool en onze app. Dit doen we in eerste instantie om onze tool te optimaliseren. In de meeste gevallen gebruiken we deze data enkel op geaggregeerde en anonieme basis in het kader van gebruiksonderzoek en statistische analyse. Af en toe kan het zijn dat we jouw gebruik op individueel niveau van dichterbij bekijken. We kunnen bijvoorbeeld nagaan of je de tool wel voldoende gebruikt en dus of je er alles uithaalt. Die informatie geven we dan door aan de Teamleader-partner die jou ondersteunt, zodat deze jou nog beter kan begeleiden.

Jouw account blijft onder alle omstandigheden persoonlijk en vertrouwelijk. Zolang je jouw gebruikersnaam en wachtwoord met niemand deelt, kan enkel jij in jouw Teamleader account. Wij bewaren jouw logingegevens op een veilige plaats en passen steeds encryptie (hashing) toe.

Zolang je klant bent bij Teamleader ontvang je ook onze product updates. Zo ben je steeds op de hoogte van de nieuwste aanpassingen aan onze tool en app, bijvoorbeeld wanneer we een nieuwe feature lanceren. Daarnaast ontvang je als klant ook onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we de meest relevante tips, blogs en nieuwtjes op een rijtje zetten. Tot slot nodigen we je als klant ook graag uit op onze evenementen (zoals bijv. ons jaarlijkse Work Smarter event). Al deze informatieve en marketingcommunicatie ontvang je via e-mail. Je kan je e-mail voorkeuren op elk ogenblik aanpassen en je van één of meerdere van deze mailinglijsten uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Creëren Teamleader-accountKlantbeheerUitvoeren van overeenkomst
Informatieve communicatie omtrent de opstart van het accountOndersteuning van klanten

Gerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming

Marketingcommunicatie

  • Product updates
  • Nieuwsbrief
  • Uitnodigingen voor events

Marketing

Gerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk
Marketing communication

Marketingcommunicatie

  • Product updates
  • Nieuwsbrief
  • Uitnodigingen voor events
MarketingGerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk
Klantentevredenheidsonderzoeken, -enquêtesStatistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Vrije keuze om wel of niet deel te nemen
Monitoring van het gebruik van de tool (bijv. hoe actief wordt het account gebruikt)Statistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




Eindgebruiker
Ik ben een eindgebruiker van de Teamleader-tool en/of app, maar moet zelf de factuur niet betalen.

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je gebruiker bent van de Teamleader tool en/of app verzamelen wij in ieder geval volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • Functie
  • Woonadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam
  • Informatie betreffende het gebruik dat je maakt van onze tool en onze mobiele app (bijv. heatmaps, tijdstip van in- en uitloggen, modules/functionaliteiten die je het meest en het minst gebruikt, etc.)
  • De logingegevens gekoppeld aan jouw gebruikersprofiel (geen zorgen, deze worden altijd geëncrypteerd)
  • IP-adres en daaraan gekoppelde geografische locatiegegevens (land en regio, maar geen exact adres)
  • Communicatievoorkeur
  • Alle andere persoonsgegevens vrijwillig overgedragen aan Teamleader (bv. tijdens correspondentie met Teamleader)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Als Teamleader-gebruiker hebben we jouw persoonsgegevens in de eerste plaats nodig om jouw persoonlijk account te creëren op de tool. Verder hebben we jouw gegevens nodig zodat onze medewerkers jouw vragen gericht en spoedig kunnen beantwoorden.

We monitoren jouw gebruik van onze tool en onze app. Dit doen we in eerste instantie om onze tool te optimaliseren. In de meeste gevallen gebruiken we deze data enkel op geaggregeerde en anonieme basis in het kader van gebruiksonderzoek en statistische analyse. Af en toe kan het zijn dat we jouw gebruik op individueel niveau van dichterbij bekijken. Dit doen we enkel om de Teamleader-klant (via wie jij gebruik maakt van de tool) beter te kunnen ondersteunen.

Jouw account blijft onder alle omstandigheden persoonlijk en vertrouwelijk. Zolang je jouw gebruikersnaam en wachtwoord met niemand deelt, kan enkel jij in jouw Teamleader account. Wij bewaren jouw logingegevens op een veilige plaats en passen steeds encryptie (hashing) toe.

In jouw eerste maanden als Teamleader-klant sturen we jou op regelmatige basis nuttige onboarding e-mails. Zo leer je onze tool snel op de juiste manier gebruiken. Zolang je klant bent bij Teamleader ontvang je ook onze product updates. Zo ben je steeds op de hoogte van de nieuwste aanpassingen aan onze tool en app, bijvoorbeeld wanneer we een nieuwe feature lanceren. Daarnaast ontvang je als klant ook onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we de meest relevante tips, blogs en nieuwtjes op een rijtje zetten. Tot slot nodigen we je als klant ook graag uit op onze evenementen (zoals bijv. ons jaarlijkse Work Smarter event). Al deze informatieve en marketingcommunicatie ontvang je via e-mail. Je kan je e-mail voorkeuren op elk ogenblik aanpassen en je van één of meerdere van deze mailinglijsten uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Creëren Teamleader-accountKlantbeheerUitvoeren van overeenkomst

Informatieve communicatie in de vorm van onboarding e-mails

Ondersteuning van klantenGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming

Marketingcommunicatie

  • Product updates
  • Nieuwsbrief
  • Uitnodigingen voor events
MarketingGerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk
Klantentevredenheidsonderzoeken, -enquêtesStatistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Vrije keuze om wel of niet deel te nemen
Monitoring van het gebruik van de tool (bijv. hoe actief wordt het account gebruikt)Statistische analyse ter optimalisatie van de werking van onze website, online tool en/of app + bieden van persoonlijke/gerichte ondersteuningGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




Ex-klant
Ik was vroeger klant, maar ben het nu niet meer.

Wanneer je niet langer klant bent bij ons, verwijderen we automatisch al jouw contactgegevens uit onze marketing database. Zo zorgen we ervoor dat je niet langer marketing e-mails van ons ontvangt. Je bent uiteraard vrij om je alsnog in te schrijven op bepaalde marketingcommunicatie (bijv. rond toekomstige evenementen).

Daarnaast verwijderen we al jouw persoonsgegevens dertig dagen na de deactivering van jouw account automatisch uit ons klantenbestand. Wel bewaren we nog bepaalde algemene bedrijfsinformatie en noteren we de reden dat je geen klant meer bent. Zo kunnen we je beter van dienst zijn als je in de toekomst nog bepaalde vragen zou hebben of opnieuw klant zou worden. Verder zijn we uiteraard ook wettelijk verplicht om alle facturen bij te houden die we in het verleden voor jou hebben opgemaakt. Tot slot bewaren we ook bepaalde anonieme data, die we gebruiken in het kader van gebruiksonderzoek en statistische analyse.




Business Partner
Ik ben een partner, leverancier of heb een andere commerciële relatie met Teamleader.

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je een commerciële relatie hebt met Teamleader, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • Functie
  • Bedrijfsadres
  • Facturatieadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam
  • Communicatievoorkeur
  • Alle andere persoonsgegevens vrijwillig overgedragen aan Teamleader (bv. tijdens correspondentie met Teamleader)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je een commerciële samenwerking hebt met Teamleader zal je steeds bepaalde persoonsgegevens van jezelf en/of jouw medewerkers met ons delen. Uiteraard worden deze gegevens uitsluitend gebruikt in het kader van deze samenwerking. Wanneer de samenwerking eindigt, bewaren we enkel de relevante documentatie (bijv. samenwerkingsovereenkomst) nog gedurende een bepaalde termijn.

Als business partner van Teamleader kan het zijn dat je bepaalde informatieve communicatie ontvangt die rechtstreeks gerelateerd is aan de precieze commerciële relatie die je met ons hebt. Verder kan je ook marketingcommunicatie ontvangen in de vorm van uitnodigingen voor Teamleader events. Als je dat wil, kan je je steeds uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Onderhandelen en bewaren van commerciële overeenkomstenVendor relationship managementUitvoeren van overeenkomst
Informatieve communicatie in het kader van de commerciële relatieOnderhouden van de commerciële relatieGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming

Marketingcommunicatie in de vorm van uitnodigingen voor events

MarketingGerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk




Sollicitant
Ik heb gesolliciteerd bij Teamleader.

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je solliciteert bij Teamleader, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Foto (optioneel)
  • CV, motivatiebrief en alle informatie die daarin is opgenomen (bijv. woonadres, opleiding, professionele ervaring, etc.)
  • Alle andere persoonsgegevens vrijwillig overgedragen aan TEAMLEADER (bijv. tijdens correspondentie met TEAMLEADER)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je bij ons solliciteert, zullen wij de door jou opgegeven persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor onze interne wervingsdoeleinden. Uiteraard zullen we in de eerste plaats nagaan of je in aanmerking komt voor de bewuste functie. Is dat niet het geval en zijn we evenmin van mening dat jouw profiel in de toekomst zou passen bij onze organisatie, dan bewaren we jouw correspondentie, profiel, CV en motivatiebrief nog gedurende maximum dertig dagen zodat we eventuele sollicitaties voor andere rollen binnen de organisatie efficiënt kunnen afhandelen.

Als de kans bestaat dat we in de toekomst toch nog een plaatsje voor jou hebben binnen de organisatie, dan bewaren we jouw correspondentie, profiel, CV en motivatiebrief eveneens maximaal dertig dagen, tenzij je ermee akkoord gaat dat we deze langer bijhouden. In ieder geval bewaren we deze gegevens niet langer dan één jaar.

In geen geval bewaren we jouw gegevens in onze marketingdatabase. Je hoeft dus geen marketingmails of sales calls te vrezen.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Registratie van sollicitatie (bevestigingsmail)Opstarten van sollicitatieprocedureGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming
Bewaren van correspondentie met en profiel, CV en motivatiebrief van de sollicitant

Na afwijzing:

  • Max. 30 dagen met het oog op het efficiënt afhandelen van nieuwe sollicitaties door dezelfde kandidaat
  • Max. 1 jaar met het oog op eventuele vacatures waarvoor de kandidaat in aanmerking komt

Gerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming

Toestemming
Uitdrukkelijk akkoord van de kandidaat dat zijn/haar profiel voor 1 jaar bewaard mag worden voor eventuele toekomstige vacatures




Andere
Ik heb een andere relatie met Teamleader

Ben je geen klant, geen partner of leverancier, geen sollicitant en geen ex-klant? In dat geval wordt de mate waarin we persoonsgegevens van jou verzamelen uitsluitend bepaald door de precieze privacyhandelingen die je gesteld hebt. Hieronder vind je meer informatie per privacyhandeling.

Privacy-acties

Web chat
Ik maak gebruik van de chatfunctie op de website

Wat weet Teamleader over mij?

Hoeveel wij over jou weten hangt af van wat je al met ons hebt gedeeld bij je vorige bezoeken aan de website (bijv. wanneer je al eens een bepaald formulier op de website hebt ingevuld). Veel hangt dus van de vraag of je onze website voor de eerste keer bezoekt, dan wel of je een terugkerende bezoeker bent. Je bepaalt alleszins steeds zelf wat Teamleader over jou weet.

Bij een chatgesprek kunnen wij volgende persoonsgegevens over jou verzamelen en verwerken:

  • E-mailadres
  • Alle andere persoonsgegevens die je vrijwillig aan ons hebt meegedeeld (bijv. tijdens een chatgesprek met één van onze medewerkers)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je onze website bezoekt, zal er steeds een chatvenster openspringen. Zo kan je gemakkelijk al je prangende vragen stellen over Teamleader aan één van onze – uiterst behulpzame – medewerkers. Heb je nog nooit persoonlijke informatie achtergelaten, dan weten we ook niet wie je bent. Je kiest er dan volledig zelf voor of je ons vertelt met wie we de eer hebben.

Heb je wel al eens op de één of andere manier persoonlijke informatie met ons gedeeld, dan kunnen we aan de hand van cookies herkennen wie je bent (tenzij je onze tracking cookies niet geaccepteerd hebt). Concreet krijgen wij in ons chatvenster jouw e-mailadres te zien. Dit kan ons helpen om jou sneller te helpen en jouw vragen gerichter te beantwoorden. Achteraf sturen we dan een transcript van het volledige gesprek naar datzelfde e-mailadres.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Sturen van een transcript van het chatgesprek naar het e-mailadres van de betrokkeneBewaren van de gevoerde communicatie met het oog op een gerichtere ondersteuning bij toekomstige gesprekkenGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




E-mail
Ik heb een mailtje gestuurd naar Teamleader

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je ons per mail contacteert (bijv. met een specifieke vraag), ontvangen we in principe enkel jouw e-mailadres. Voor het overige bepaal je steeds zelf welke persoonlijke informatie je met Teamleader deelt.

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je ons een mailtje stuurt (bijv. naar sales of support) dan is het ook logisch dat we jou een antwoord sturen. We bewaren jouw gegevens in zo’n geval niet in onze marketing database. Je hoeft dus geen marketing e-mails of sales calls te vrezen. Tenzij je ons natuurlijk net gemaild hebt om commerciële gesprekken te starten.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Correspondentie met de betrokkeneBewaren van de gevoerde communicatie met het oog op een gerichtere ondersteuning bij toekomstige gesprekkenGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




E-book
Ik heb een e-book gedownload

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je een e-book downloadt via onze website verzamelen wij in ieder geval volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Telefoon (vast/gsm)
  • Land

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je via onze website een e-book downloadt, zal je steeds bepaalde persoonlijke informatie moeten opgeven. Zo hebben we jouw e-mailadres nodig om jou het gevraagde e-book toe te sturen. Verder sturen we jou gedurende een korte periode wel een aantal marketingmails die gerelateerd zijn aan het door jou gedownloade e-book. Ook kunnen we jou uitnodigen voor toekomstige Teamleader events. Je kan je hiervan op elk ogenblik uitschrijven.

Wanneer je gedurende die termijn duidelijke interesse toont in onze tool (bijv. je bezoekt meermaals de pagina rond prijzen), kan het zijn dat we je uit eigen beweging al even opbellen. We doen dit dus enkel wanneer we er van overtuigd zijn dat jij écht geïnteresseerd bent en enkel nog een klein duwtje in de rug nodig hebt. Zoals steeds kan je aan de telefoon aangeven dat je toch geen interesse hebt en niet opgebeld wenst te worden. Dan noteren wij dat zo en houden wij ons aan die afspraak.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Toesturen van e-bookContent marketingToestemming
Expliciete handeling van de betrokken
Opbellen van prospectTelemarketing – Nagaan of er een fit is met de prospect

Gerechtvaardigd belang

  • Uitsluitend wanneer op basis van objectieve criteria is vastgesteld dat er oprechte belangstelling is in de producten/diensten van Teamleader
  • Niet naar personen die op de Bel Me Niet Meer-lijst staan
  • Prospect heeft steeds de mogelijkheid om toekomstige calls te weigeren

Marketingcommunicatie

  • E-mails rond topics gerelateerd aan het e-book dat door de betrokkene gedownload werd
  • Uitnodigingen voor Teamleader events

Content marketing - Lead nurturing

Marketing

Gerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk




Free trial
Ik heb/had een gratis proefabonnement

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je een gratis proefaccount hebt aangemaakt, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • Functie
  • Bedrijfsadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam
  • Informatie betreffende het gebruik dat je maakt van onze websites (bijv. heatmaps, surfgedrag, browsertype, bezochte webpagina’s, etc.)
  • Informatie betreffende het gebruik dat je maakt van onze tool en onze mobiele app (bijv. heatmaps, tijdstip van in- en uitloggen, modules/functionaliteiten die je het meest en het minst gebruikt, etc.)
  • De logingegevens gekoppeld aan jouw gebruikersprofiel (geen zorgen, deze worden altijd geëncrypteerd)
  • IP-adres en daaraan gekoppelde geografische locatiegegevens (land en regio, maar geen exact adres)
  • Communicatievoorkeur
  • Alle andere persoonsgegevens die je vrijwillig aan ons hebt meegedeeld (bijv. tijdens een chatgesprek met één van onze medewerkers)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wie een gratis proefaccount aanmaakt, moet steeds bepaalde persoonlijke informatie opgeven. Deze informatie gebruiken we in de eerste plaats om jouw registratie te voltooien.

Tijdens jouw proefperiode kunnen we jou opbellen of mailen om jou te begeleiden gedurende jouw eerste Teamleader-ervaring. Zo zorgen we ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat de tool allemaal kan en helpen we jou inschatten of een Teamleader-licentie een meerwaarde zou zijn voor jouw bedrijf. Ook als je na de proefperiode niet overschakelt naar een betalend account bewaren we jouw persoonsgegevens nog gedurende een termijn van twee jaar. Zo kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van de free trial door personen die meerdere keren na elkaar een gratis proefabonnement gebruiken. Wanneer je telefonisch hebt aangegeven dat je in de toekomst eventueel wel geïnteresseerd zou zijn in onze tool, kunnen we jou op een later ogenblik nogmaals opbellen.

Verder kunnen we jou marketingmails sturen aangezien je in het verleden al eens gebruik hebt gemaakt van onze (gratis) tool. Je hebt uiteraard steeds de mogelijkheid om je van deze mails uit te schrijven. Na de termijn van twee jaar verwijderen we alle persoonsgegevens die we over jou bijhouden en stoppen we ook met het sturen van marketingmails.

Overzicht (Juridisch)

Verwerkingsactiviteit

Doel van de verwerking

Rechtsgrond

Voltooien registratieOpstarten proefperiodeUitvoeren overeenkomst
Opbellen van prospectTelemarketing – Nagaan of er een fit is met de prospect

Gerechtvaardigd belang

  • Voldoende aanleiding om ervan uit te gaan dat er oprechte belangstelling is in de producten/diensten van Teamleader
  • Niet naar personen die op de Bel Me Niet Meer-lijst staan
  • Prospect heeft steeds de mogelijkheid om toekomstige calls te weigeren

Marketingcommunicatie

  • Uitnodigingen voor events
  • Reeks geautomatiseerde direct marketing e-mails na verloop van de proefperiode

Marketing

Lead nurturing (marketing)

Gerechtvaardigd belang

Opt-out steeds mogelijk




Blogupdates
Ik heb me ingeschreven op de blogupdates

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je je via de website inschrijft op onze blogupdates, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Heb je je via onze website ingeschreven voor onze blogupdates, dan ontvang je van ons maandelijks interessante blog posts met bruikbare tips die je onmiddellijk kan toepassen binnen jouw organisatie. Toch niet overtuigd? Je kan je altijd uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Toesturen van blogupdatesMarketingToestemming
Expliciete handeling van de betrokkene




Online producttraining
Ik heb mij ingeschreven voor een gratis producttraining

Wat weet Teamleader over mij?

Om je via de website te kunnen inschrijven voor één van onze virtual classrooms of webinars, hebben wij volgende gegevens nodig:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je je inschrijft voor één van onze virtual classrooms zal je altijd bepaalde persoonlijke informatie moeten opgeven. Zonder die informatie kunnen we jou immers geen toegang geven tot de bewuste virtual classroom.

We sturen je na je inschrijving een aantal informatieve mails die gerelateerd zijn aan de virtual classroom die jij gaat volgen. Ook na afloop van de virtual classroom ontvang je nog een aantal informatieve mails (o.a. met een video-opname van de sessie, zodat je die later op je gemak nog eens kan herbekijken). Als je dat wil, kan je je steeds uitschrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Registratie van inschrijving (bevestigingsmail)Goede organisatie van de online groepstraining / virtual classroomUitvoeren van overeenkomst
Informatieve communicatie omtrent de online groepstraining / virtual classroom waar de betrokkene zich voor heeft ingeschrevenGoede organisatie en opvolging van de online groepstraining / virtual classroomGerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk




Marketing webinar
Ik heb mij ingeschreven voor een marketing webinar

Wat weet Teamleader over mij?

Om je via de website te kunnen inschrijven voor één van onze marketing webinars, hebben wij volgende persoonsgegevens nodig:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Bedrijfsnaam

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je je inschrijft voor één van onze marketing webinars zal je altijd bepaalde persoonlijke informatie moeten opgeven. Zonder die informatie kunnen we jou immers geen toegang geven tot de bewuste webinar. We sturen je gedurende een korte periode na de webinar een aantal marketingmails die gerelateerd zijn aan de webinar die jij gevolgd hebt. Ook ontvang je uitnodigingen voor toekomstige Teamleader events. Je kan je hiervan op elk ogenblik uitschrijven.

Wanneer je gedurende die termijn duidelijke interesse toont in onze tool (bijv. je bezoekt meermaals de pagina rond prijzen), kan het zijn dat we je uit eigen beweging al even opbellen. We doen dit dus enkel wanneer we er van overtuigd zijn dat jij écht geïnteresseerd bent en enkel nog een klein duwtje in de rug nodig hebt. Zoals steeds kan je aan de telefoon aangeven dat je toch geen interesse hebt en niet opgebeld wenst te worden. Dan noteren wij dat zo en houden wij ons aan die afspraak.

Ben je nog niet zeker of Teamleader iets voor jou is of heb je het even te druk? We bellen je met plezier op een later ogenblik terug. In ieder geval bewaren we jouw contactgegevens niet langer dan twee jaar.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Registratie van inschrijving (bevestigingsmail) en informatieve communicatie omtrent de webinar waar de betrokkene zich voor heeft ingeschrevenGoede organisatie van de webinarUitvoeren van overeenkomst
Opbellen van prospectTelemarketing – Nagaan of er een fit is met de prospect

Gerechtvaardigd belang

  • Uitsluitend wanneer op basis van objectieve criteria is vastgesteld dat er oprechte belangstelling is in de producten/diensten van Teamleader
  • Niet naar personen die op de Bel Me Niet Meer-lijst staan
  • Prospect heeft steeds de mogelijkheid om toekomstige calls te weigeren

Marketingcommunicatie

  • E-mails rond topics gerelateerd aan de webinar die de betrokkene gevolgd heeft
  • Uitnodigingen voor Teamleader events

Content marketing - Lead nurturing

Marketing

Gerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk




Referral-programma
Ik ben via het referral-programma bij Teamleader terechtgekomen

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je deelneemt aan het referral-programma, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Ons referral-programma laat onze bestaande gebruikers toe om onze tool aan te bevelen bij andere ondernemers. Dit kunnen ze doen ze door een persoonlijke link te versturen naar al wie mogelijks geïnteresseerd zou kunnen zijn. Wanneer je via een dergelijke link een proefaccount aanmaakt, dan laten we dit weten aan de persoon die jou de link bezorgde, maar zonder jouw naam te vermelden. Pas wanneer je ook daadwerkelijk beslist om over te stappen naar een betalende licentie, geven we jouw naam door aan de persoon die jou met ons in contact heeft gebracht. Zo kunnen jullie in de toekomst gemakkelijk met elkaar bespreken hoe jullie de Teamleader-tool ervaren.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Doorgifte van naam van de persoon die via de link van de Teamleader-gebruiker een betalend Teamleader-account aanmaaktOpvolgen van rewards aan deelnemers aan het referral-programmaGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming




Telefonische afspraak via de website
Ik heb via de website een telefonische afspraak gepland met een Teamleader-medewerker

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je via de website een telefonische afspraak inplant, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je via de website een telefonische afspraak inplant met één van onze medewerkers zal je steeds bepaalde persoonlijke informatie moeten opgeven. Het spreekt voor zich dat we jouw telefoonnummer nodig hebben om jou te kunnen opbellen. Je hebt steeds de mogelijkheid om de afspraak voortijdig te annuleren. Verder kan je aan de telefoon aangeven dat je toch geen interesse hebt en niet meer opgebeld wenst te worden. Dan noteren wij dat zo en houden wij ons aan die afspraak.

Ben je nog niet zeker of Teamleader iets voor jou is? We bellen je met plezier op een later ogenblik terug. In ieder geval bewaren we jouw contactgegevens niet langer dan twee jaar.

Verder ontvang je van ons ook uitnodigingen voor toekomstige Teamleader events. Je bent vrij om je uit deze mailing list uit te schrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Opbellen van prospectTelemarketing – Nagaan of er een fit is met de prospect

Toestemming

  • Expliciete handeling van de betrokkene
  • Prospect heeft steeds de mogelijkheid om call te annuleren en toekomstige calls te weigeren
Marketingcommunicatie (uitnodigingen voor events)Lead nurturing (marketing)

Gerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk




Teamleader Evenement
Ik heb mij ingeschreven voor een Teamleader evenement

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je je inschrijft voor één van onze evenementen, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Adres
  • Foto & video (optioneel)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wie aanwezig wil zijn op één van onze evenementen (zoals bijv. ons jaarlijkse Work Smarter event), zal steeds bepaalde persoonsgegevens moeten opgeven. We hebben jouw persoonsgegevens in de eerste plaats nodig om jouw inschrijving te kunnen registreren en bevestigen.

Verder zullen we jou in aanloop naar het event wat informatieve e-mails laten toekomen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Het is mogelijk dat je tijdens één van onze events gefotografeerd en/of gefilmd wordt. Je kan je hier - op voorhand of op het moment zelf - steeds tegen verzetten. Indien je duidelijk herkenbaar bent op bepaalde gepubliceerde foto’s of videobeelden, dan kan je steeds vragen dat we de publicatie van de bewuste foto’s/beelden ongedaan maken. Wanneer het louter en alleen gaat om sfeerbeelden, waar jij als individu niet (eenvoudig) op herkend kan worden, dan zal je je daarentegen niet kunnen verzetten tegen de publicatie van die beelden.

Daarnaast willen we jou na afloop van het bewuste event uiteraard al warm maken voor toekomstige events. Dit doen we in de vorm van marketing e-mails. Je bent op elk ogenblik vrij om je van deze communicatie uit te schrijven.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Registratie van inschrijving (bevestigingsmail)Goede organisatie van het evenementUitvoeren van de overeenkomst
Informatieve communicatie omtrent het Teamleader evenement waar de betrokkene zich voor heeft ingeschrevenGoede organisatie van het evenement

Gerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien de minimale privacy impact en het zwaarder wegend belang van de onderneming

Marketingcommunicatie in de vorm van uitnodigingen voor toekomstige Teamleader evenementen

Marketing

Gerechtvaardigd belang
Opt-out steeds mogelijk
Foto- en videografie tijdens het evenementMarketing

Gerechtvaardigd belang

  • Deelnemers worden op voorhand geïnformeerd dat er gefotografeerd en gefilmd zal worden
  • Mogelijkheid om op voorhand aan te geven dat men niet gefotografeerd en gefilmd wil worden
  • Mogelijkheid om achteraf te vragen dat bepaalde foto’s verwijderd worden




Kantoorbezoek
Ik heb een bezoek gebracht aan één van de Teamleader-kantoren

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je één van onze kantoren bezoekt, verzamelen wij in ieder geval volgende gegevens:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres (optioneel)
  • Telefoonnummer (vast/gsm)
  • Bedrijfsnaam (optioneel)
  • Foto (optioneel)
  • Camerabeelden

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je één van onze kantoren bezoekt, zal je steeds bepaalde persoonlijke informatie vrijgeven. Zo filmen wij onze bedrijfsruimten via beveiligingscamera’s. Dit doen we uitsluitend om de veiligheid te verzekeren van iedereen die zich in het gebouw bevindt. Wij hebben ter informatie het wettelijk vereiste pictogram aangebracht aan de verschillende ingangen van onze kantoorgebouwen. Deze beelden worden na dertig dagen automatisch verwijderd, tenzij het, in het kader van een bepaald incident (bijv. inbraak, diefstal, etc.), gerechtvaardigd is om deze langer te bewaren.

Het spreekt voor zich dat onze receptionisten moeten weten wie je bent om de Teamleader-medewerker in kwestie op de hoogte kunnen brengen van jouw aanwezigheid. Je hebt de keuze om dit gewoon mondeling te melden of hiervoor gebruik te maken van Lobbipad, een tool waarmee je jezelf kan aanmelden (en o.a. een foto kan nemen zodat de medewerker waarvoor je komt onmiddellijk weet wie je bent).

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Filmen via beveiligingscamera’sVerzekeren van de veiligheid van iedereen die aanwezig is in het gebouwGerechtvaardigd belang
Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien het zwaarder wegend belang van de onderneming (veiligheid)
Registratie van aanmelding aan de receptieVlotte bediening van de persoon in kwestie + loggen van aanwezigheden voor veiligheidsredenen
  • Mondeling:
    Gerechtvaardigd belang
    Geen mogelijkheid om je hiertegen te verzetten gezien het zwaarder wegend belang van de onderneming (veiligheid)
  • Via Lobbipad:
    Toestemming
    Vrije keuze om zich via Lobbipad aan te melden




Gesponsord evenement
Ik heb mij ingeschreven voor een door Teamleader gesponsord evenement

Wat weet Teamleader over mij?

Wanneer je je inschrijft voor een door Teamleader gesponsord event, is het mogelijk dat wij volgende gegevens ontvangen van de organisator:

  • Naam
  • Voornaam
  • E-mailadres
  • Adres
  • Foto & video (optioneel)

Wat Teamleader doet met jouw informatie

Wanneer je je inschrijft voor een evenement dat door Teamleader gesponsord wordt, zal de organisator je vragen of je ermee akkoord gaat dat jouw contactgegevens aan ons worden doorgegeven voor marketingdoeleinden. Als je hiermee akkoord gaat, kunnen we jou informatie sturen over andere aan Teamleader gerelateerde evenementen. Ook kunnen we jou andere marketingberichten sturen waarvan wij denken dat ze jou zullen interesseren. Je bent op elk ogenblik vrij om je van deze communicatie uit te schrijven.

Het is mogelijk dat je tijdens één van de door ons gesponsorde events gefotografeerd en/of gefilmd wordt. Je kan je hier - op voorhand of op het moment zelf - steeds tegen verzetten. Indien je duidelijk herkenbaar bent op bepaalde gepubliceerde foto’s of videobeelden, dan kan je steeds vragen dat we de publicatie van de bewuste foto’s/beelden ongedaan maken. Wanneer het louter en alleen gaat om sfeerbeelden, waar jij als individu niet (eenvoudig) op herkend kan worden, dan zal je je daarentegen niet kunnen verzetten tegen de publicatie van die beelden.

Overzicht (Juridisch)

VerwerkingsactiviteitDoel van de verwerkingRechtsgrond
Marketingcommunicatie in de vorm van uitnodigingen voor toekomstige Teamleader evenementenMarketingToestemming
Vrije keuze om de opt-in aan te duiden
Foto- en videografie tijdens het evenementMarketing

Gerechtvaardigd belang

  • Deelnemers worden op voorhand geïnformeerd dat er gefotografeerd en gefilmd zal worden
  • Mogelijkheid om op voorhand aan te geven dat men niet gefotografeerd en gefilmd wil worden
  • Mogelijkheid om achteraf te vragen dat bepaalde foto’s verwijderd worden

Deelt Teamleader mijn persoonlijke gegevens met andere partijen?

Jouw persoonsgegevens worden uitsluitend verwerkt met het oog op onze interne zakelijke doeleinden. In het kader daarvan kunnen wij wel beroep doen op externe partijen. Dergelijke externe partijen mogen jouw persoonsgegevens slechts volgens heel duidelijk afgelijnde instructies verwerken.

Concreet doen wij beroep op volgende categorieën van gegevensverwerkers:

  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor marketingdoeleinden:

    Wij kunnen contactgegevens van prospecten doorgeven aan outbound marketing agencies en aan onze commissiepartners. Zij kunnen deze prospecten opbellen wanneer we hebben vastgesteld dat zij in het verleden oprechte interesse hebben getoond in onze diensten en zich op geen enkele manier (bijv. bij een eerste telefoongesprek) verzet hebben tegen dergelijke telefonische oproepen. Zoals steeds kan de prospect aan de telefoon aangeven dat hij/zij toch niet geïnteresseerd is en niet gebeld wenst te worden. Dan wordt dat zo genoteerd.

    Is de prospect nog (steeds) niet zeker of Teamleader iets voor hem/haar is of heeft deze het even te druk? Dan kan het zijn dat deze op een later ogenblik nog eens teruggebeld wordt. In ieder geval worden contactgegevens van prospecten niet langer dan twee jaar bewaard.

  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor ICT–technische ondersteuning, database management, software integratie en hostingdoeleinden (bijv. hosting partners, cloud partners, datacenters, softwareleveranciers, externe IT consultants, etc.);
  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor communicatiedoeleinden (bijv. live chat op de website);
  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor analytische doeleinden;
  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor wervingsdoeleinden (bijv. een Applicant Tracking System of een extern recruitment agency);
  • Bedrijven die we hebben ingeschakeld voor betalingsdoeleinden.

    Wat de verwerking van betalingen van jouw Teamleader-facturen betreft: hier vallen we volledig terug op een externe payment provider. Die verwerkt jouw bankgegevens uitsluitend met het oog op de goede afhandeling van de verzochte betalingen. De nodige beveiligingsmaatregelen worden via SSL-encryptie voorzien. Wij hebben zelf op geen enkele manier toegang tot jouw bankgegevens.

    Daarnaast doen wij beroep op een externe partij voor de invordering van onbetaalde facturen. Er kunnen in die context persoonsgegevens van de wanbetaler worden doorgegeven.

Om een optimale bescherming van jouw persoonsgegevens te garanderen hebben wij de nodige contractuele afspraken gemaakt met al deze externe partijen om ervoor te zorgen dat zij de nodige technische en organisatorische maatregelen genomen hebben en dat zij deze persoonsgegevens uitsluitend gebruiken voor de doeleinden van Teamleader (en dus niet voor hun eigen doeleinden).

Verder zullen jouw persoonsgegevens nooit verkocht, doorgegeven of gecommuniceerd worden aan derde partijen die deze voor hun eigen doeleinden willen gebruiken. Uiteraard tenzij wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of wanneer je ons daarvoor op voorhand jouw expliciete toestemming hebt gegeven. Wel maken we je er graag op attent dat persoonsgegevens kunnen worden verzameld door sociale netwerken wanneer u gebruik maakt van een sociale plug-in op onze website (bijvoorbeeld een like-knop van Facebook).

Tot slot is het wel mogelijk dat we jouw persoonsgegevens openbaar maken:

  • Aan de bevoegde autoriteiten (i) wanneer wij hiertoe verplicht zijn op grond van de wet of in het kader van een gerechtelijke of een toekomstige gerechtelijke procedure en (ii) ter vrijwaring en verdediging van onze rechten;
  • Wanneer (nagenoeg) al onze activa worden overgenomen door een derde partij, in welk geval jouw persoonsgegevens – die Teamleader heeft verzameld – een van de overgedragen activa zal zijn.

Worden mijn persoonsgegevens doorgegeven aan partijen buiten de Europese Economische Ruimte?

Wij zullen jouw persoonsgegevens uitsluitend doorgeven aan partijen die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte op één van volgende voorwaarden:

  • Het land van bestemming biedt volgens de Europese Commissie een passend beschermingsniveau (voor bedrijven gevestigd in de Verenigde Staten wordt steeds nagegaan of zij gecertificeerd zijn onder de EU-US Privacy Shield);
  • Het land van bestemming biedt op zich geen passend beschermingsniveau, maar Teamleader maakt de nodige contractuele afspraken met de partij in kwestie, rekening houdende met de standaardbepalingen zoals opgelegd door de Gegevensbeschermingsautoriteit in België.

Hoe weet ik of Teamleader mijn persoonlijke informatie veilig bewaart?

Wij hebben alle redelijke technologische en organisatorische voorzorgsmaatregelen genomen om elk risico op ongeoorloofde toegang tot en verlies, misbruik of wijziging van jouw persoonsgegevens tot een minimum te beperken. Wil je meer weten over ons informatieveiligheidsbeleid? Ga dan naar de pagina rond Beveiliging op onze website.

Toch is het belangrijk dat je weet dat het onmogelijk is om een onfeilbaar niveau van veiligheid te garanderen. Geen enkele methode van overdracht of doorgifte en van elektronische opslag van gegevens via het internet is 100% veilig.

De veiligheid van jouw (demo-)account is uiteraard ook afhankelijk van de mate waarin jij jouw persoonlijke logingegevens geheim weet te houden. Onze medewerkers zullen jou in ieder geval nooit vragen om jouw logingegevens door te geven. Wanneer je toch beslist om jouw logingegevens aan een derde mee te delen, heeft deze derde toegang tot de persoonsgegevens op jouw account en kunnen wij niet langer instaan voor de veiligheid van jouw gegevens. Wanneer je vaststelt dat een derde op ongeoorloofde wijze toegang heeft tot jouw account raden wij aan dat je jouw wachtwoord onmiddellijk wijzigt en dat je contact met ons opneemt.

Hoe lang bewaart Teamleader mijn persoonsgegevens?

Tenzij wanneer de wet een langere bewaartermijn vereist of rechtvaardigt, bewaren wij jouw persoonsgegevens nooit langer dan noodzakelijk is om de vooropgestelde doeleinden, zoals die per Privacyprofiel en Privacyhandeling worden beschreven in deze Privacyverklaring, te bereiken.

Wat zijn mijn privacyrechten en hoe kan ik ze uitoefenen?

Worden jouw persoonsgegevens door Teamleader verwerkt, dan beschik je – ten opzichte van ons – over volgende rechten:

  • Recht op toegang tot de persoonsgegevens die wij over jou bijhouden;
    We zijn altijd bereid om jou een duidelijk en volledig overzicht te bezorgen van de persoonsgegevens die we tot dusver over jou verzameld hebben.
  • Recht op rectificatie, vervollediging of update van jouw persoonsgegevens;
    Ben je gebruiker van onze tool en/of app? Dan wijzen wij er jou wel graag op dat jij in de eerste plaats verantwoordelijk bent om de nodige aanpassingen aan te brengen in jouw persoonlijke gebruikersaccount.
  • Recht op schrapping van jouw persoonsgegevens (het ‘recht om vergeten te worden’)
    Wanneer je bepaalde noodzakelijke persoonsgegevens schrapt of laat schrappen, is het mogelijk dat bepaalde diensten niet meer toegankelijk zullen zijn of verstrekt kunnen worden. Het is mogelijk dat een wettelijke verplichting of de uitvoering van onze overeenkomst met jou ons niet toelaat om bepaalde persoonlijke informatie te verwijderen. Zo zijn wij bijvoorbeeld wettelijk verplicht om facturen gedurende een termijn van zeven jaar (en soms langer) te bewaren.
  • Recht op een beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens;
    Het kan gebeuren dat we jouw gegevens tijdelijk niet meer mogen gebruiken, maar ook (nog) niet kunnen wissen. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer jij bezwaar aantekent tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang als onderneming. Zolang wij niet kunnen aantonen dat onze belangen opwegen tegen jouw individuele belangen mogen wij jouw gegevens niet gebruiken.
  • Recht om jouw toestemming in te trekken;
    Verwerken wij jouw persoonsgegevens op basis van jouw toestemming, dan kan je die toestemming op een later ogenblik steeds terug intrekken.
  • Recht op overdraagbaarheid van jouw persoonsgegevens;
    Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen. Daarnaast heb je het recht om ons te vragen om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere service provider, tenzij dit technisch onmogelijk is.
  • Recht van bezwaar/verzet tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.
    Je hebt op ieder ogenblik de mogelijkheid om je te verzetten tegen het verwerken van jouw persoonsgegevens voor onze ‘direct marketing’ doeleinden (bijv. door jouw communicatievoorkeuren aan te passen), wanneer deze gebaseerd zijn op ons gerechtvaardigd belang als onderneming.

Je kan jouw privacyrechten kosteloos uitoefenen door contact met ons op te nemen via dpo@teamleader.eu of door ons webformulier in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk antwoorden en uiterlijk één maand nadat we jouw verzoek ontvangen hebben.

Wil je jouw recht op toegang, recht op rectificatie, recht op schrapping of recht op overdraagbaarheid uitoefenen? Dan zijn wij genoodzaakt om eerst jouw identiteit te verifiëren. We willen uiteraard geen persoonlijke informatie vrijgeven zonder zeker te zijn dat jij het bent. Om die reden vragen wij minstens dat je ons een kopie van de voorkant van jouw identiteitskaart bezorgt. Wanneer wij redenen hebben om te twijfelen aan jouw identiteit, kunnen wij aanvullende informatie vragen ter bevestiging.

Kan deze Privacyverklaring in de toekomst gewijzigd worden?

Het is zeker mogelijk dat we deze Privacyverklaring op een later ogenblik updaten. Dat doen we iedere keer wanneer er iets (grondig) verandert in de manier waarop we met jouw persoonsgegevens omgaan. We plaatsen in dat geval een nieuwe versie van de Privacyverklaring op de website. Het is daarom aangewezen dat je regelmatig onze website bezoekt en onze Privacyverklaring raadpleegt.

Niet tevreden over hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan?

Indien je opmerkingen of klachten hebt over de wijze waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, vragen wij jou om deze eerst aan ons te melden. Dat kan door een mail met jouw klacht te sturen naar dpo@teamleader.eu. Op die manier kunnen we in onderling overleg tot een oplossing komen.

Ben je na deze melding nog niet steeds niet tevreden? Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (voor België: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/).

Na het lezen van deze Privacyverklaring toch nog vragen?

Stuur een mailtje naar dpo@teamleader.eu. Onze Data Protection Officer neemt graag de tijd om jouw vragen rond privacy te beantwoorden.